T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / MERKEZ - Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2024 Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değerli meslektaşlarımız, Mayıs ayı itibariyle yıllık planda RİBA formlarını doldurma dönemine girmiş bulunuyoruz. RAM olarak sizden Okul Sonuç Çizelgelerini doldurmanızı ve bu sonuçlara göre çizelgede yer alan "Okulun Özel Hedeflerini" eklediğimiz formda işaretleyip  Excel formatında yüklemenizi bekliyoruz.

Resmi boyuttaki işlemlerin aksamaması açısından ise DYS üzerinden de Excel formatında RAM’a göndermeniz gerekmektedir. 27 Mayıs 2024 Pazartesi 17.00'a kadar bu işlemleri gerçekleştirmenizi bekliyoruz. *Excel formatını belge şeklinde yüklemeniz ve göndermeniz gerekmektedir. Ekran görüntüsü ya da fotoğraf kabul edilmeyecektir.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIRbde8cwr67g_X_FFuGvB-ob26VGOzweLkX_pQQ7t5l0edA/viewform  

1. RİBA "öğrenci ve veli" anketleri sınıf rehber öğretmeni tarafından; "öğretmen"anketleri ise okul psikolojik danışmanı tarafından uygulanır.

2. RİBA' lar öğrenci, öğretmen ve velilerin %30'una uygulanır.  

3. "Öğrenci" yanıtları sınıf rehber öğretmenleri tarafından; "öğretmen ve veli" yanıtlarıokul psikolojik danışmanı tarafından sınıf sonuç çizelgelerine girilir.  

4. Okul öncesi grubunda RİBA' lar öğrenciye uygulanmaz; öğretmen ve veliyeuygulanır.  

5. İlkokullarda RİBA' lar 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine ve velilerine uygulanır.

6. Sınıf rehber öğretmenlerinden gelen "sınıf sonuç çizelgelerini" okul psikolojikdanışmanları birleştirerek OKUL SONUÇ ÇİZELGESİNİ oluşturur ve en yüksek puanıalan ilk iki hedefi (aynı zamanda yıl içerisinde yapılan diğer çalışmaları da göz önündebulunduracaktır) OKULUN ÖZEL HEDEFLERİ olarak okul sonuç çizelgesindeki ilgiliyere yazacaktır.

7. RİBA formları genel müdürlük tarafından yazılı şekilde hazırlanmıştır. Yazılı formlarüzerinden uygulanıp çizelgelere manuel olarak girilebilir. Ayrıca uygulamada ve veriişlemede kolaylık olması açısından online olarak da düzenlenip uygulanabilir.

8. Psikolojik danışmanı olmayan okullar RİBA hazırlamaz.

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketlerine ulaşmak için tıklayınız...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 16:08 - Görüntülenme: 367
  Beğen | 0  kişi beğendi